Νέος μήνας, νέες δράσεις για τα μέλη μας!

*|MC:SUBJECT|*


 

Newsletter No. 3

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019


Η χαρτογράφηση των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών ξεκινάει! 

Η νέα δράση του Δικτύου «Κι αν μετρηθούμε…« έχει στόχο την καταμέτρηση και την καταγραφή όλων των συλλόγων, σωματείων, άτυπων ομάδων, οργανώσεων, ΚοινΣΕπ και άλλων σχετικών με την Κοινωνία των Πολιτών ομάδων!

Για την υλοποίηση της δράσης αναζητούμε εθελοντές! Γίνε και εσύ μέλος της ομάδας έρευνας του Δικτύου συμπληρώνοντας τη φόρμα ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα 

ΕΔΩ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ


18, 19, 20 & 21 Ιουνίου

Πάμε στο Άσυλο του Παιδιού

Η Αction Art πάει στο Άσυλο του Παιδιού με ιστορίες, παραμύθια και εικαστικά εργαστήρια. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα της Θέρμης, μέσα στη φύση  στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος του Ασύλου, από καλλιτέχνες, παιδαγωγούς και αφηγητές της Αction Art .


24 Ιουνίου

«…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»
 

Η  Χρυσάνθη Βουδούρη αφηγήτρια και μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», με λαϊκά παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος του προγράμματος η αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την ώρα της αφήγησης, την ώρα που το παραμύθι ζωντανεύει στο χώρο της φαντασίας, του συναισθήματος, της τρυφερότητας, εκεί όπου κτίζεται η συντροφικότητα και πλάθονται σχέσεις δημιουργικές.

 24 Ιουνίου, 11:00 π.μ, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, (Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα, .2310 324666)  

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές αποδράσεις της Αction Art!
 


10 & 11 Ιουνίου

Κατασκευές και έργα με ανακυκλώσιμα υλικά, με τον τρόπο μεγάλων σύγχρονων ζωγράφων

Γνωριμία με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, που χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά και αχρείαστα υλικά για να δημιουργήσουν σημαντικά έργα τέχνης.  Η σημασία της ανακύκλωσης για τον πλανήτη μας και την καθημερινή μας ζωή. Παίζοντας με τα ανακυκλώσιμα , τα αχρείαστα υλικά, τις υφές , τα χρώματα δημιουργούμε τα δικά μας έργα εμπνεόμενοι  από τα έργα σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών . Μαζί μας θα είναι οι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί της Αction Art.

Είσοδος ελεύθερη, με προεγγραφή.

Υλικά: χαρτόνια χρωματιστά Α4, μαρκαδόροι, λαδοπαστέλ, ψαλίδια, κόλλες, ανακυκλώσιμα και αχρείαστα υλικά.
 

 10 Ιουνίου, 18:30-20:30,  στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, (Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα, 2310 324666)  &

 11 Ιουνίου,18:30-20:00, στο  Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τηλ 2313318700    

 

Περισσότερες πληροφορίες:
 

www.action-art.gr
info@action-art.gr


 

4 & 5 Ιουνίου

Παραθινούπολη 2019

Το Κινητό Σχολείο της PRAKSIS θα ταξιδέψει για ακόμη μία χρονιά στην «Παραθινούπολη». Εκεί, θα έχει συμμετοχή στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς την Τρίτη 4/6 και την Τετάρτη 5/6, προσφέροντας τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν παίζοντας, εξασκώντας τη φαντασία και τονώνοντας τις δημιουργικές πτυχές τους.

 

Φεστιβάλ διαπολιτισμικής συνύπαρξης

Μία ημέρα, γεμάτη καλλιτεχνικά και πολιτισμικά εργαστήρια, γεύσεις του κόσμου, χορούς, μουσικές για μικρούς και μεγάλους, ξεδιπλώνοντας πτυχές της πολυφωνίας και της διαφορετικότητας που υφαίνουν την καθημερινότητα μας!

 

Κοινωνικό Τσίρκο, κατασκευή ψηφιδωτών και κοσμήματος, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και henna body painting, graffiti, breakdancing, διαπολιτισμική κουζίνα, έκθεση φωτογραφίας, χορευτικά και μουσικά σχήματα, θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του φεστιβάλ, προάγοντας την αρμονική συνύπαρξη με επίκεντρο την αποδοχή, την αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.
 

 Πέμπτη 6 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη,
   Πολυχώρος
WE
   Ώρα έναρξης : 16.00

Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Photo by Sergey Ponomarev for New York Times
 

Η PRAKSIS συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει στην πόλη το δίκτυο Select Respect στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόσφυγα (20/6). Εναλλακτικοί περίπατοι και ξεναγήσεις στην πόλη, συζητήσεις, storytelling performances και παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις προσφυγικές ροές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
 

Για ακόμη μία χρονιά, η Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται στο Thessaloniki Pride για δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο που θα βρίσκεται εκεί, να ενημερωθεί και να εξεταστεί δωρεάν, ανώνυμα και χωρίς ραντεβού για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

 
www.praksis.gr


8o Thessaloniki Pride
Από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Thessaloniki Pride αφιερωμένο στην πορεία των διεκδικήσεων του LGBTI κινήματος μέσα στην ιστορία με αφορμή την 50ή επέτειο από την εξέγερση στο Stonewall της Νέας Υόρκης, που αποτέλεσε την απαρχή του κινήματος. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Thessaloniki Pride θα πραγματοποιηθούν δράσεις (ομιλίες, προβολές, θεματικές ξεναγήσεις, εκθέσεις, πάρτι) σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ το Σάββατο, 22 Ιουνίου, το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με το Pride Fair στον Λευκό Πύργο από τις 12:00, τη μεγάλη παρέλαση στις 19:00 και τη συναυλία που ακολουθεί στις 22:00. Καινοτομία του φετινού προγράμματος θα είναι ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης σε σημεία LGBTI ενδιαφέροντος, ενώ στο Pride Forum, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, θα μιλήσουν ιστορικά στελέχη του ελληνικού LGBTI κινήματος.

www.thessalonikipride.com

 


 

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων (United Societies of Balkans), συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU-VOICE!

 

To πρόγραμμα EU-VOICE, έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών και να προωθήσει τις ανταλλαγές μεταξύ υπηκόων τρίτων χωρών και υπηκόων χωρών αποδοχής, μέσω μιας εθελοντικής εμπειρίας 25 ημερών σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης για 80 άτομα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε 5 χώρες της ΕΕ με υψηλά ποσοστά μετανάστευσης (IT, GR, IE, UK, AT).

Το πλαίσιο αυτής της εθελοντικής εμπειρίας, παρέχεται από το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ως ευκαιρία για την ενίσχυση της αίσθησης της ύπαρξης ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου. Το έργο αναπτύσσει μια πολυτομεακή προσέγγιση, ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εργαλείων που σχετίζονται με την κοινωνική ένταξη της ομάδας-στόχου, καθώς και με άλλα στοιχεία της ΕΕ σχετικά με τον εθελοντισμό των μεταναστών στον πολιτιστικό τομέα.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος (εργαστήρια για την προώθηση του εθελοντισμού, σεμινάρια για την ενεργό ιθαγένεια της ΕΕ, κατάρτιση για την προετοιμασία για εθελοντισμό και 25ήμερη εθελοντική πολιτιστική εμπειρία), θα περιέχουν τουλάχιστον 80 άμεσους μεσοπρόθεσμους δικαιούχους (από τους οποίους το 70% είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και το 30% γυναίκες, για να εξασφαλίζεται η ενσωμάτωση της ισορροπίας των φύλων).

*Για να συμμετέχετε ως φορέας υποδοχής εθελοντών στο παρόν πρόγραμμα, μπορείτε να αποστείλετε το ενδιαφέρον σας στο παρόν email: yannis.kourtis@usbngo.gr, με θέμα: EU_VOICE.

Νέο σεμινάριο στην Balkan Heart by U.S.B! 

Βασικά στοιχεία σχεδιασμού Ιστοσελίδας με τον Βαγγέλη Τσαγγαλά!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις εξής ενότητες:

Βασικά είδη ιστοσελίδων,Βασική διάρθρωση σελίδας,Μενού και Περιήγηση,Γραμματοσειρές και τυπογραφία,Branding, Γραφικά, Εικόνες και Βίντεο, Χρωματικές επιλογές

 Τετάρτη 05/06/2019
19:00-21:30 στην Balkan Heart (Αλ.Δελμούζου 8-κέντρο)

Κόστος συμμετοχής 15€

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ!

Το νέο τεύχος του περιοδικού, των EVS εθελοντών της U.S.B, «Balkan Beats» είναι εδώ! Θεματική της 27ης έκδοσης του περιοδικού είναι η «Μετακίνηση-Movement». Διαβάστε ιστορίες, συναισθήματα, εμπειρίες και απόψεις. 

Από το φεστιβάλ κινηματογράφου και τον 14ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στον σχολιασμό του μποϊκοτάζ της φετινής Eurovision, στα πασχαλιάτικα έθιμα και παραδόσεις ανά τον κόσμο και στα πιο ωράια μέρη της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσεις το καλοκαίρι σου!

Αυτά και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος, που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους! 

Διαβάστε το περιοδικό ΕΔΩ! Περισσότερα άρθα, σκέψεις και φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του δικτύου εθελοντών της U.S.B, Balkan Hotspot!

www.usbngo.gr


 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

«Γιορτάζουμε στους Κήπους του Πασά»

 Τετάρτη  5 Ιουνίου 2019, ώρες 18:00-21:00
4η χρονιά δράσεων στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά

(πάνω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος)

 

Η Χ.Α.Ν.Θ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Perrotis College),  το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  2019.

Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με τίτλο «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά», προκειμένου να διασωθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και να αποδοθεί στους κατοίκους της. Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών τις τρεις προηγούμενες χρονιές πετύχαμε το πάρκο να είναι καθαρό, φροντισμένο, καταπράσινο αλλά και να επανεγκατασταθεί η αντλία για την ανακύκλωση στην κυκλοφορία του νερού.

Για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πρέπει όλοι μας  και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η νεολαία και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, να νοιάζονται για αυτό.

Με τη φετινή μας εκδήλωση, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να δώσουμε στους Κήπους του Πασά ζωή και περιεχόμενο επιλέγοντας το πάρκο αυτό, ως τόπο καλλιτεχνικής έμπνευσης, αυθορμητισμού και παιχνιδιού παιδιών, χαλάρωσης και ευεξίας μεγαλύτερων.

Σας  προσκαλούμε να επισκεφτείτε το πάρκο την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 18.00  έως τις 21.00 για να διασκεδάσετε με μουσικά events, χορευτικές εκδηλώσεις, δενδροφύτευση, παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φεύγοντας από το πάρκο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα σας χαρίσει ένα όμορφο λουλούδι.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ομάδα «Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα του 7ου Γ.Ε.Λ., με Ελληνική μουσική, το μουσικό σχήμα «Γιαφ Γιουφ» με ρεμπέτικες μελωδίες, η Χορευτική Ομάδα του ΚΑΠΗ της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και το ρεμπέτικο τμήμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χ.Α.Ν.Θ. Ακόμη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Γυμναστική στο Πάρκο» και η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς πρόγραμμα Pilates ανοιχτό προς όλους. Η Europe Direct προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με τίτλο «H Ευρώπη είναι θέμα αξιών», με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ωφελούμενοι του προγράμματος REACT του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συμμετέχουν με δενδροφύτευση στους χώρους του Πάρκου.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • ΧΑΝΘ: Αριάδνη Αλεξίου, 231 600 1000, εσωτ 0894, Αρίστη Τζώνη 2316001000, εσωτ. 0884, & 6985877954

  • Παράρτημα Θεσσαλονίκης ΕΛΛΕΤ: Βασίλης Κονιόρδος- 6973307305, Άννα Σαραϊδάρη- 6972404860

  • 7ο ΓΕΛ: Γρηγόρης Μαυροκωστίδης- 6972071083

  • Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct: Κατερίνα Ρουμελιώτη – 2310 492 853

  • Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος : Πασχαλία Κιοσσέ – 2313318373, -72,-76

 

www.ellet.gr


Το Checkpoint και η θετική φωνή, για άλλη μία χρονιά θα συμμετέχουν στη γυμνή ποδηλατοδρομία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, στις 19:00 στο πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης. 

Συμμετοχή επίσης θα έχουν τόσο στο 8o Thessaloniki Pride με περίπτερα και testing (18-22 Ιουνίου), όσο και στο Queer Arts Festival (7-23 Ιουνίου).

www.positivevoice.gr


 

Ένας δημιουργικός Ιούνιος στη Σχεδία στην πόλη! 

Διαδρομές με τα παιδιά, κάθε Σάββατο πρωί, 11:00-13:00, Παπαμάρκου 8 54623, Θεσσαλονίκη.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών

Σάββατο 1 Ιουνίου: «Με τη δύναμη του ανέμου!!!», εργαστήρι τεχνολογίας για την αιολική ενέργεια
Σάββατο 8 Ιουνίου: «Ήταν ένα μικρό καράβι», εργαστήρι κατασκευών – μικρό ναυπηγείο
Σάββατο 15 Ιουνίου: «Στα βάθη των ωκεανών», εργαστήρι εξερεύνησης
Σάββατο 21 Ιουνίου: «Ώρα για παιχνίδι!», καλοκαιρινό εργαστήρι παιχνιδιού στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου

Θερινές διαδρομές με τα παιδιά
Θερινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5-10 ετών από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ώρες 08:00-16:00. Πρωτότυπα και διασκεδαστικά προγράμματα, και παιχνίδια

Παραθινούπολη 2019
Παιδικό φεστιβάλ Δήμου Καλαμαριάς: Η ομάδα παιδαγωγών και εθελοντών/τριών της Σχεδίας στην πόλη συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη γιορτή των παιδιών του Δήμου Καλαμαριάς με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων και τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου» και «Η χρωματιστή πόλη του ζωγράφου Πάουλ Κλέε»

Γιορτή εθελοντών στην Παπαμάρκου! 
 
Παρασκευή 21 Ιουνίου μετά τις 21:00.
 
Η εθελοντική μας ομάδα διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή με παρουσίαση των δράσεων της χρονιάς που πέρασε, προβολές, διασκεδαστικά παιχνίδια, συλλογικό μπουφέ και πολλές εκπλήξεις!

www.sxediastinpoli.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Thessδίκτυο


This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*


EnglishGreek