Δράσεις και Νέα μελών (Μάιος 2019)

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα του Δικτύου, και να ενημερωθείτε για τις δράσεις των μελών μας για τον Μάιο.
 
Thessδίκτυο
 
Το debate των υποψήφιων δημάρχων ολοκλρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχατε στη διοργάνωση, στείλατε τα ερωτήματά σας και παρευρεθήκατε στην εκδήλωση!  

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ!


 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
 

 
 
 
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών θα συμμετέχει στην 32η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς από τις 30/4/2019 έως 17/5/2019 όπου θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους και για το «Αποδέχεσαι;» (https://www.ekpizo-datagame.gr/), ένα διαδραστικό, σοβαρό παιχνίδι, ανοιχτό σε όλους, για να εκπαιδευτούμε, με διασκεδαστικό τρόπο στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα.
 

 
To πρόγραμμα MOBILE SCHOOL της PRAKSIS διοργανώνει στο MOB Café (Ίωνος Δραγούμη & Παπαδοπούλου 2), μία  έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου & για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά. Εικόνες από καταυλισμούς αποτυπώνουν τις συνθήκες διαβίωσης οικογενειών Ρομά στο σήμερα και μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο ζωής των παιδιών που ζουν σε αυτούς. Η έκθεση έχει διάρκεια από 22/4 ως 2/5.

Δείτε την εκδήλωση ΕΔΩ.

Η PRAKSIS, στο πλαίσιο του προγράμματος LION (Local Alliance For Integration), διοργανώνει ενημέρωσης για την Εκπαίδευση, στην οποία θα παρουσιαστούν οι σκέψεις και οι ανάγκες των υπηκόων τρίτων χωρών που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις του προγράμματος, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 26 και 27 Μαρτίου, καθώς και θα τους διανεμηθεί το ενημερωτικό φυλλάδιο για θέματα εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις συνεδριάσεις των διαβουλεύσεων. Η εκδήλωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στο Οικόπολις, στις 31/5, ώρα 11:00 και είναι ανοιχτή για το κοινό.

 


Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 2 Μαΐου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εκδήλωση-βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Motivating Engagement > Multiplying Equality», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Perform to Reform», που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, καθώς και ένα βιωματικό workshop με έμφαση σε ζητήματα  διακρίσεων με βάση το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά του φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
(Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ)
 
Στις 11 Απριλίου παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για θέματα νεολαίας “www.infoyouth.gr” με στόχο να εξελιχθεί σε πύλη πληροφόρησης για την κάλυψη του κενού πληροφόρησης των νέων και την παροχή ευκαιριών. Στην πλατφόρμα θα αναρτώνται σε τακτική βάση πληροφορίες για: ανταλλαγές νέων, σεμινάρια, εθελοντικές δράσεις, υποτροφίες, διαγωνισμούς, νεανικές πρωτοβουλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια κ.α. Η πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης είναι ενταγμένη στο έργο “Νεανικές Δράσεις” και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως ως τα τέλη Μαΐου.
 
Αρχές Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της δράσης «SDGs – Μαθαίνω, Ερευνώ, Δρω για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους». Στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών σε σχέση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης -μέσω της χρήσης ερωτηματολογίων- από μαθητές της κεντρικής Μακεδονίας, που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη προτεραιοτήτων και κατευθυντηρίων γραμμών δράσης για την επίτευξη της Ατζέντας 2030 για τους 17 Στόχους του ΟΗΕ.
 

 

 

Οι United Societies of Balkans διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης. Ελάτε και εσείς να γιορτάσουμε, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, από τις 11:00-14:00, επί των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

Σας περιμένουν πολλές δράσεις, μουσική και ενδιαφέρουσες πληροφορίες!  
 
 

Διαστημόπλοια ξέμειναν από καύσιμα και στάθμευσαν στο Θερμαϊκό! Οι Θέσσαυροι θέλουν να γυρίσουν στον πλανήτη τους. Θα βρουν τα απαραίτητα καύσιμα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους;

Ο ‘’Thessavros’’, το πρώτο κυνήγι θησαυρού, που διοργανώνουν οι United Societies of Balkans με το Infinity Greece θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Μαΐου 2019. Ώρα εκκίνησης, 13:00.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τη Θεσσαλονίκη και η εξοικείωσή τους με τους δρόμους της πόλης. Έτσι, οι ομάδες θα περιπλανηθούν από την περιοχή των Πανεπιστημίων έως το Βαρδάρη και από την Αγίου Δημητρίου έως και τη Νέα Παραλία.

Θέλεις να δηλώσεις συμμετοχή ως παίκτης ή ως εθελοντής; 

Δες όλες τις λεπτομέριες ΕΔΩ

Είκοσι άτομα, θα λάβουν μέρος στο σχέδιο κατάρτισης «Storytelling for Human Rights – National Training Course for Youth Workers». Το πρόγραμματα χρηματοδοτείται από το συμβούλιο της Ευρώπης και απευθείνεται σε Youth Workers, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσω της μεθόδου Storytelling.  8-12/05/2019, Θεσσαλονίκη. 

Την τρίτη ενημερωτική συνάντηση για τα προγράμματα κινητικότητας, διοργανώνουν οι United Societies of Balkans, την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 17:30 στον πολυχώρο της Balkan Heart.   Θέμα 3ης συνάντησης: Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps)  Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 
 
 
EnglishGreek